BAĞIŞÇIMIZ İÇİN ŞÜKRAN TÖRENİ

Geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında 3 buçuk ay kadar önce hayatını kaybeden ve vücudunukadavra olarak bağışlayan Erol Bircan adına, kızı Nergis Bircan'a, Marmara Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'na katkılarından dolayı törenle teşekkür belgesi verildi.

Erol Bircan'ın vücudunu kadavra olarak bağışlaması dolayısıyla MÜ Tıp Fakültesi Haydarpaşa Kampüsü'nde Prof. Dr. Ali Ertuğrul Konferans Salonu'nda, tören düzenlendi.

Törende konuşan MÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ümit Şehirli, bugün önemli bir görevi yaptıklarını ve vücudunu kadavra olarak bağışlayan Erol Bircan'a minnettar olduklarını söyledi. Kadavrasayesinde tıp öğrencilerin, insan bedenini öğrenme şansını elde ettiklerini ifade eden Şehirli, Bircan'ın yaptığı bağış sayesinde alınan eğitimle hekimlerin yüzlerce insanın yaşamını kurtaracaklarını anlattı.

Türkiye'de kadavra bağışının oldukça yetersiz olduğunu hatırlatan Şehirli, son 10 yılda 47 form doldurulmasına rağmen sadece 8 kişinin vücudnu kadavra olarak bağışladığını belirtti.

Konuşmasının ardından Şehirli, yaklaşık 3 buçuk ay önce hayatını kaybeden Erol Bircan adına kızı Nergis Bircan'a teşekkür belgesi verdi.

''TÜM ORGANLARIMI İNSANLIĞA BAĞIŞLADIM"

Erol Bircan'ın kızı Nergis Bircan da, babasının 'Şimdiye kadar insanlığa faydam olmadı, öldükten sonra bedenim tıp alemine faydası olsun' düşüncesiyle kadavra olmak istediğini anlattı.

Kalp ameliyatı öncesinde babasının doktorlara ve kendisine kadavra olmak istediğini aktardığını belirten Bircan, operasyondan sonra 12 gün yoğun bakımda kalan babasının 28 Eylül de vefat ettiğini söyledi.

Bircan'ın AA muhabirlerine gösterdiği babasının vasiyetnamesinde kadavra şu ifadelerle yer alıyordu.

''Adım Erol, Soyadım Bircan. T.C. vatandaşıyım. Bilincim yerinde olarak bunları yazıyorum. Tüm organlarımı insanlığa bağışladım. Vücudum bedenim insanlık alemine hediyem olsun. Tıp öğrencilerine kadavra dersi verilsin. Sevenlerime arzumdur.''

Erol Bircan'ın cenazesi ölümünden yaklaşık 3 buçuk ay sonra 12 Ocak Cumartesi günü Kasımpaşa Büyük Camii'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.